Estate Planning


Wat is Estate Planning?

Als u vermogen heeft, of dat nu in de vorm van een bedrijf, een huis of bijvoorbeeld belegd vermogen is, dan wilt u dat uw vermogen uiteindelijk op een goede manier over gaat naar een volgende generatie. Of naar een goed doel of andere erfgenamen die u voor ogen heeft.

Bij wie wilt u dat uw vermogen terecht komt? Wanneer wilt u vermogen overdragen? Wilt u tijdens uw leven al een deel schenken, of pas bij uw overlijden? En hoeveel, op welke manier? Wat zijn voorwaarden die daarbij horen? En hoe doet u dit allemaal op een manier die geen onnodige belasting kost?

Al deze vragen zijn deel van estate planning, ook wel vermogensplanning genoemd. Bij estate planning komen uw wensen, zorgen en verschillende rechtsgebieden samen: het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht, het schenkingsrecht en het belastingrecht. Een gespecialiseerde estate planner kan u adviseren en vervolgens samen met u een plan uitwerken. Wat is het meest belangrijk voor u en hoe kan dat vormgegeven worden? Wat zijn voor- en nadelen van de verschillende opties? En welke actie is hiervoor nodig, zoals het wijzigen van huwelijksvoorwaarden, het doen van schenkingen of het aanpassen van uw testament?

Wat wilt u bereiken?
De eerste vraag bij het maken van een planning voor uw vermogen, is: 'wat wilt u bereiken?'

Voor beantwoording van deze vraag spelen allerlei aspecten een rol. Belangrijke punten zijn in welke levensfase u zich bevindt en hoe uw vermogen eruit ziet. Bent u op leeftijd of nog jonger? Heeft u een groot vermogen of is het wat minder groot?

Centrale vragen zijn vervolgens wat u wilt dat er met uw vermogen gebeurt na uw overlijden en of u ook tijdens leven al vermogen wilt overdragen. Hoeveel heeft u zelf nodig om goed van door te kunnen leven en wat kunt u eerder al missen?

Welke rol belastingen spelen, is ook aan het begin van het adviestraject een kernvraag. Speelt belastingbesparing voor u een bijrol of is het juist een belangrijke drijfveer voor uw keuzes?

Al deze vragen zijn van belang bij het maken van uw eigen overwegingen over wat u wilt bereiken. Een paar voorbeelden hierbij.

  • U heeft een behoorlijk vermogen in beleggingen, dat u niet allemaal nodig heeft. U wilt graag uw kinderen, die nu in de twintig zijn, op weg helpen bij het kopen van een huis.
  • U heeft een eigen bedrijf, dat u op termijn wilt gaan overdragen, aan een of meer van uw kinderen. Misschien wilt u het juist aan iemand van buiten de familie verkopen en denkt u erover een deel van de opbrengst aan de kinderen te schenken.
  • U heeft geen kinderen en wilt dat uw vermogen deels naar uw familie gaat en deels naar een goed doel.
U heeft vooral vermogen in een eigen huis en wilt bekijken hoe dat op een fiscaal gunstige manier naar de volgende generatie kan.

Mogelijkheden

Schenkingen
U kunt al tijdens uw leven een deel van uw vermogen over laten gaan naar een volgende generatie of naar anderen, bijvoorbeeld een goed doel. Dit kunt u doen door te schenken. Hiermee wordt het vermogen van degene die de schenking ontvangt groter en uw eigen vermogen kleiner. Dit heeft ook tot gevolg dat er bij uw overlijden minder erfbelasting betaald hoeft te worden door uw erfgenamen. Wel zal er op het moment van de schenking schenkbelasting betaald moeten worden als u meer schenkt dan de vrijgestelde bedragen.

Tijdens leven schenken kan onder verschillende voorwaarden. U kunt bijvoorbeeld een eenmalige schenking doen of plannen om jaarlijks een bedrag te schenken. Ook kunt u uw kinderen de volledige zeggenschap geven, of juist zelf nog zeggenschap houden. Het geld kan daadwerkelijk overgaan gaan naar de kinderen, of u kunt een zogenaamde ‘papieren schenking’ doen. Verder kunt u bepalen dat het vermogen dat u geschonken heeft bij een eventuele echtscheiding van uw kind niet gedeeld mag worden met de ex-partner.

Bij de beoordeling hoeveel vermogen u zou kunnen schenken, kan het verstandig zijn ook een financiële planning te laten maken. Sommige estate planners zijn ook financieel planner en kunnen dat dus meteen doen. U kunt ook een gespecialiseerde financieel planner met een andere achtergrond hiervoor inschakelen, die ook in detail kijkt naar zaken als uw pensioen.

Huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontract
Als u getrouwd bent, of een geregistreerd partnerschap heeft, bepaalt het zogenaamde huwelijksgoederenregime wat er in uw vermogen valt en dus ook in uw nalatenschap, en wat in dat van uw partner. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u in huwelijksvoorwaarden heeft afgesproken dat u beiden uw eigen privé-vermogen houdt en dat er geen gemeenschappelijk vermogen is. Of u bent juist in algehele gemeenschap van goederen getrouwd, met als basis dat al het vermogen gemeenschappelijk is.

Ook in een samenlevingscontract kunt u afspraken hebben gemaakt over de verdeling van gemeenschappelijk vermogen.

Bij het maken van een vermogensplanning bekijkt de estate planner of de bestaande situatie nog steeds het best aansluit bij wat u wilt bereiken. Zo kan het in geval van huwelijksvoorwaarden met ‘koude uitsluiting’ (er is geen gemeenschappelijk vermogen) fiscaal gunstiger zijn om af te spreken dat u bij uw overlijden doet alsof er een gemeenschap van goederen was. Dit kan in bepaalde gevallen erfbelasting besparen. Het is dan nodig uw huwelijksvoorwaarden te wijzigen.

Testament
In uw testament bepaalt u hoe u wilt dat uw erfenis verdeeld wordt. Wie zijn uw erfgenamen en voor welk deel? Wie krijgt er eventueel een legaat (specifieke spullen of een geldbedrag). Kan de erfenis in een gemeenschap van goederen vallen van de erfgenaam, of niet? Staat het vermogen onder bewind of niet?

Een estate planner zal altijd het testament beoordelen. Hij bekijkt daarbij of aanpassing nodig is naar aanleiding van wat u wilt bereiken met uw vermogensplanning.  Ook gewijzigde wetgeving of rechtspraak kan reden zijn een verandering van uw testament aan te raden.

Overigens is het hoe dan ook verstandig uw testament regelmatig tegen het licht te houden, om te kijken of het nog steeds aan uw wensen voldoet. Iedere 5 jaar is daarbij een handige richtlijn.

Polissen
Misschien heeft u in het verleden een lijfrentepolis afgesloten, of een levensverzekering. Uitkeringen uit zulke polissen kunnen invloed hebben op uw nalatenschap, omdat ze uitkeren bij uw overlijden of bijvoorbeeld bij het bereiken van een bepaalde leeftijd.

Dit kan natuurlijk invloed hebben op het bedrag dat u beschikbaar heeft om te schenken. Ook zijn de details van de polis mogelijk van invloed op de hoogte van de erfbelasting. Hiervoor zal de estate planner kijken naar de polis in combinatie met uw huwelijksvoorwaarden of samenlevingscontract en adviseren of er een aanpassing nodig is.

Internationaal
Als u vermogen in het buitenland heeft, zoals een vakantiehuis bijvoorbeeld, dan is mogelijk ook buitenlandse wetgeving van toepassing. Het kan zijn dat u hiervoor een specifiek testament nodig heeft of, wat vaker voorkomt, dat er buitenlandse erf- of schenkbelasting wordt geheven.

Ook als een van uw erfgenamen in het buitenland woont, of de persoon of het goede doel aan wie u wilt schenken, zal naar de internationale aspecten gekeken worden in de vermogensplanning.

Bedrijfsvermogen
Ten slotte is een van de kernelementen waar de estate planner naar kijkt uw eigen bedrijf, als u dat heeft. De belastingwetgeving kent speciale regelingen voor het doorgeven van bedrijfsvermogen.




Nieuws

Actuele nieuwsberichten met reacties.

Zo is je spaargeld veilig: wat je moet weten over het depositogarantiestelsel dat sparen tot €100.000 dekt

22 maart 2023 - De val van Silicon Valley Bank in de Verenigde Staten en de redding Credit Suisse in Europa roepen herinneringen op aan de financiële crisis van 2008, toen na de val van

verder lezen

Voorbeelden 5 van een groen en duurzaam dak

17 maart 2023 - Een dak boven je hoofd is één van de eerste levensbehoeften. Met het oog op de toekomst kiezen we steeds vaker voor een duurzaam dak. Daken die energie opwek

verder lezen

Huiseigenaren geschokt door hoge WOZ-taxaties: ’Makkelijk scoren door schuld bij bezwaarbureaus te leggen’

8 maart 2023 - 'Gemeentelijke goudmijn' De historische stijging van de WOZ-waarden lijkt te resulteren in een stortvloed aan bezwaarschriften. Het zijn

verder lezen

Ondanks hoge rente en prijzen: meer twintigers kopen huis

7 februari 2023 - Steeds meer twintigers kunnen een huis kopen. In januari werd ruim een kwart van de hypotheekaanvragen om een woning aan te kopen gedaan door een 18- tot 28-jarige. Een

verder lezen

Uitspraak Geschillencommissie Kifid nr. 2022-0877

18 oktober 2022 - Hoofdelijke aansprakelijkheid. De consument vindt het onterecht dat de bank alleen haar aanspreekt voor de betaling van de maandelijkse termijnbedragen. Zij vindt dat d

verder lezen

Minder hypotheek voor ‘pechgeneratie’ studenten

23 januari 2023 - Een groep van zo’n 150.000 oud-studenten die zowel van een basisbeurs als het leenstelsel gebruik hebben gemaakt kunnen volgens hypotheekadviseur Frits moeilijker aan

verder lezen

Archief

Datum: Titel:
Onderzoek: meer mannen dan vrouwen denken aan scheiden aan het begin van het nieuwe jaar Verder lezen
Leennormen nivelleren Verder lezen
Renteaftrek raakt bodem Verder lezen
Een goed en gezond nieuwjaar Verder lezen
Fijne feestdagen Verder lezen
Ruim kwart huizenbezitters kan hypotheeklasten verlagen met nieuwe taxatie Verder lezen
Afspraak over afzien van alimentatie kan niet: ’Veel trouwerijen op de helling’ Verder lezen
Oudere zelfstandige ondernemers slechter toegang tot hypotheek Verder lezen
Column: hoeveel belasting betaal je als je het huis van je ouders koopt Verder lezen
Belastingvrije 'jubelton' verdwijnt, ouders komen snel nog even over de brug Verder lezen
Hof Amsterdam: dwaling bij het tekenen van ongunstig echtscheidingsconvenant Verder lezen
Energiebespaarlening met 0% rente voor huishoudens met inkomen tot 45.014 euro Verder lezen
NHG-grens verhoogd naar 405.000 euro in 2023 Verder lezen
Hoge Raad verduidelijkt criterium voor toekenning inkomensafhankelijke combinatiekorting voor co-ouders Verder lezen
Nibud: maximale leennorm hypotheek moet volgend jaar omlaag Verder lezen
RFEA en FFP gaan onder één vlag verder Verder lezen
Welke plannen heeft het kabinet voor de woningmarkt in 2023 en 2024 Verder lezen
VEH Banken blokkeren meeverhuizen lage hypotheekrente Verder lezen
Uw huis verkopen als u wilsonbekwaam bent geworden, hoe gaat dat Verder lezen
Aflossingsvrije hypotheek plotseling minder populair vanwege hogere hypotheekrente Verder lezen
Dit doen ze anders op de Spaanse hypotheekmarkt Verder lezen
Private lease: 7 dingen om op te letten bij het afsluiten van een contract Verder lezen
Salderingsregeling voor zonnepanelen Verder lezen
Huwelijk in Las Vegas een dure grap Verder lezen
Energielabel in trek Verder lezen
Erfenis met schulden: aanvaarden of verwerpen Verder lezen
Column: twintig jaar gewacht, erfenis verjaard Verder lezen
Alvast tien procent van je pensioen doen Verder lezen
Spreiding schenkvrijstelling wordt ingekort Verder lezen
Warmtefonds maakt 100 procent financiering zonnepanelen mogelijk Verder lezen
Hypotheekrente stijgt, huizenmarkt koelt af: waarom dat goed nieuws is voor jonge huizenkopers Verder lezen
Biologische vader overlijdt, fiscus rekent hoogste tarief Verder lezen
Hypotheekgarantie levert steeds minder op Verder lezen
Samenwonen, maar niet getrouwd. Steeds meer mensen in de problemen Verder lezen
Maatwerkhypotheek wordt de nek omgedraaid Verder lezen
Belastingdienst kan juistheid renteaftrek nauwelijks controleren Verder lezen
Hypotheekrente stijgt Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Voor wie is een nieuwbouwhuis van 355.000 euro betaalbaar Verder lezen
Gaat u samenwonen met uw partner in zijn of haar koopwoning Verder lezen
Stijging hypotheekrente en verzwaarde toetsing private lease zetten leencapaciteit onder druk Verder lezen
Verlaging schenkingsvrijstelling eigen woning 2023 Verder lezen
NVHP wil meer maatwerkmogelijkheden binnen leennormen hypotheken Verder lezen
Aflossingsvrije hypotheek steeds populairder bij jongeren Verder lezen
Belastingaangifte 2021. Aftrekposten in box 3 voor je spaargeld en beleggingen. Hoe zit het met compensatie Verder lezen
€10.000 extra aflossen op je hypotheek Verder lezen
Hof haalt streep door sterfbedtruc, weduwe moet bijna kwart miljoen afrekenen Verder lezen
Hypotheek ligt klaar voor duizend ’duurhuurders’ Verder lezen
Vijf tips: zo houd je goede financiële voornemens wél vol Verder lezen
Review Finance & More op Advieskeuze Verder lezen
6 subsidies voor energiezuinige woning in 2022 Verder lezen
Een gezond en voorspoedig 2022 Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Verder lezen
Fijne feestdagen Verder lezen
Maximale hypotheek scheelt ruim een ton bij autorijden met private lease Verder lezen
Hoe maak je het huis energiezuiniger met 100 of met 1000 euro Verder lezen
Nieuwe kabinet gaat jubelton versoberen Verder lezen
Hypotheekrente stijgt, aftrek onder vuur: tijd om snel over te sluiten Verder lezen
Levenstestament voorkomt instelling van bewind Verder lezen
Kunnen jouw nabestaanden wel in het huis blijven Verder lezen
Door ontbreken concrete aflossingsverplichting geen EWS Verder lezen
Alles wordt duurder: zo bespaar je toch honderden euro’s Verder lezen
Prinsjesdag... Eigenwoningregeling op drie onderdelen aangepast Verder lezen
Trouwen als je een kind krijgt. Alles is dan wel meteen geregeld Verder lezen
Jij bent toch geen financiële struisvogel Verder lezen
Wees voorzichtig met betalen voor je lief Verder lezen
Zo voorkom je dat je schulden erft: ’niet snoepen!’ Verder lezen
Historisch lage hypotheekrente lekker lang vastzetten. Let op of je die kan meeverhuizen – dit zijn de voorwaarden Verder lezen
Meer dan helft Nederlanders met hypotheek niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid Verder lezen
Uitspraak in hoger beroep inzake overdrachtsbelasting Verder lezen
Senioren hebben vaak meer financiële armslag dan ze denken Verder lezen
Praten over geld is niet romantisch, maar moet wel: ’Financiële tijdbom onder sommige relaties’ Verder lezen
Hypotheekgevaar voor scheidende stellen: onbekende wet kan je tienduizenden euro's kosten Verder lezen
Geen partnervrijstelling SW voor inwonende broer Verder lezen
De sociale en ecologische impact van een hypotheekadvies Verder lezen
Schenkingsvrijstelling eigen woning afschaffen Verder lezen
Geen hypotheek en geen promotie na gesjoemel met hypotheekaanvraag Verder lezen
Gemiddelde koopwoning heeft pas in 2055 energielabel A Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Fiscus verliest van rijke weduwe bij Hoge Raad Verder lezen
Een op de drie starters ziet af van ontbindende voorwaarden Verder lezen
Wijzigingen bij een hypotheek met NHG Verder lezen
Starters kiezen vaker voor deels aflossingsvrije hypotheek Verder lezen
Column: hypotheek flinke hindernis voor zzp’er en flexwerker Verder lezen
Minder maar verantwoorder lenen Verder lezen
Peter Boelhouwer: “Snellere afbouw renteaftrek helpt starter.” Verder lezen
VFBO-adviseurs willen eigen woning in box 3 Verder lezen
Zo betaal je zo weinig mogelijk erfbelasting Verder lezen
Starter: zo kunnen je ouders je helpen een huis te kopen Verder lezen
Drie soorten executeurs: wat houdt het in en wat zijn hun taken Verder lezen
Stukgelopen relatie is geen geldige reden voor beroep op financieringsvoorbehoud Verder lezen
Alkmaar verhoogt maximale woningprijs voor starterslening Verder lezen
Zorgen over aflossingsvrije hypotheek 5 vragen Verder lezen
Besparen op je scheiding Verder lezen
Tip: Energiesubsidies Verder lezen
Echtpaar bespaart op sterfbed tonnen erfbelasting Verder lezen
Een hart onder de riem voor... Verder lezen
Een dikke streep onder... Verder lezen
Wet differentiatie overdrachtsbelasting definitief Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Nu energielabel voor woning aanvragen scheelt veel geld Verder lezen
Hypotheeklessen nuttiger dan scheikunde Verder lezen
Meeste senioren willen niet meer verhuizen Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Afschaffing overdrachtsbelasting voor starters begrensd op 4 ton Verder lezen
Verzekeren in onzekere tijden Verder lezen
ASR introduceert Levensrente hypotheek Verder lezen
Geldexpert Reneé Lamboo: ’Het begint altijd bij je inkomsten en uitgaven’ Verder lezen
Hypotheek samengesteld gezin soms best ingewikkeld Verder lezen
3 dingen om nu aan te denken als je later met pensioen bent en nog wilt sleutelen aan je hypotheek Verder lezen
Differentiatie overdrachtsbelasting op losse schroeven Verder lezen
Hogere NHG-kostengrens, premie blijft 0,7% Verder lezen
Belastingadviseurs pleiten voor verhuizing eigen woning naar box 3 Verder lezen
FFP, SEH en RFEA richten Verbond Financiële BeroepsOrganisaties op Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Hypotheekrente voor 20 jaar vastzetten is veruit de populairste keuze: zo groot zijn de renteverschillen tussen aanbieders Verder lezen
Uit elkaar. Deze 5 zaken worden vaak vergeten bij een scheiding en dat kan duur uitpakken Verder lezen
Helft van getrouwden denkt niet na over financiën bij scheiding Verder lezen
Trouwen: vermogen, schulden en hypotheek Verder lezen
Top 10 to do list na scheiding voor de man Verder lezen
Kinderen krijgen vaker schenking van ouders voor aankoop huis Verder lezen
Aflossingsvrije hypotheek soms toch interessant Verder lezen
Hoe wordt het pensioen na scheiding verdeeld Verder lezen
Snel je hypotheek aflossen Verder lezen
Gevolgen voor de hypotheek Verder lezen
Wat is NHG Verder lezen
Later leuk leven Verder lezen
Uitkopen ex-partner wordt makkelijker Verder lezen
AFM: rol hypotheekadviseur belangrijk bij aflossingsvrij Verder lezen
Welke invloed heeft corona op de huizenmarkt Verder lezen
Waarom de AFM toezicht wil op private lease Verder lezen
Interne draagplicht, ja of nee Verder lezen
Rijke vijftigplusser honkvast Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Is het slim je hypotheek nu over te sluiten Verder lezen
Uitstel van betaling hypotheek door coronacrisis Verder lezen
Goed omgaan met geld is goud waard Verder lezen
Finance & More Heerhugowaard coronavirus update Verder lezen
Woning kopen en verhuren Verder lezen
Google review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Pensioenplan bij scheiding wordt niet verplicht Verder lezen
Besparen door bewust te leven Verder lezen
Hou het gezellig. Adviseer een executeur! Verder lezen
Kifid: NN Bank mag totale schuld van exen verhalen op één partner Verder lezen
Aflossen op je hypotheek in 2020 Verder lezen
Meer echtscheidingen voor nieuwe jaar, vlak voor wetswijziging Verder lezen
Opgeruimd staat netjes, proost Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Een nieuw begin! Het einde van een hoofdstuk, de bladzijde wordt omgeslagen Verder lezen
Hypotheek 2020: wat verandert er Verder lezen
Deskundige vinger aan de financiële pols Verder lezen
Kun jij je huis nog betalen als je je baan kwijtraakt Verder lezen
Waarom investeren in zonnepanelen nu méér oplevert dan woningisolatie – en je een warmtepomp niet terugverdient Verder lezen
Gluren bij de buren: Het grootste misverstand over Deense hypotheken Verder lezen
Schatkist pakt groter deel van lagere NHG-premie Verder lezen
Banken voeren 60.000 Aflosblij-gesprekken Verder lezen
Kostengrens in 2020 naar € 310.000 Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Subsidietip! Voorwaarden SEEH eigenaar én bewoner. Verder lezen
Nieuw hypotheekmerk HollandWoont Verder lezen
De Werkplaats Verder lezen
Huis kopen of toch huren Verder lezen
Wie regelt alles als u het zelf niet meer kunt Verder lezen
Kritiek op kennistoets bij hypotheken Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Opnieuw meer financieringsruimte voor tweeverdieners Verder lezen
De waarde van hypotheekadvies Verder lezen
Studieschuld verzwijgen heeft averechtse gevolgen Verder lezen
Aflossingsblij of energievrij Verder lezen
Hypotheek onderhouden loont! Verder lezen
Ollongren: Huurdersverklaring BLG nuttige pilot voor meer maatwerk Verder lezen
Verkorting alimentatieduur extra complicatie bij echtscheiding Verder lezen
Pensioen automatisch verdeeld bij scheiding Verder lezen
Persbericht CFD: Kassa voor de Consumentenbond Verder lezen
Hypotheek Aflos Verzekering los van LTV Verder lezen
Samenwonen: wat moet je vastleggen Verder lezen
BKR gaat consumenten volledige inzage verschaffen Verder lezen
Schuld­problemen te lijf Verder lezen
Besparen door hypotheekrente te middelen Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
De Hypotheekshop bepleit ruimere leennormen bij relatiebreuk Verder lezen
Ping! Verder lezen
Interieur Verder lezen
Lenen voor verduurzaming: wat doen de hypotheekverstrekkers Verder lezen
Persbericht nieuwe medewerker Verder lezen
Persbericht nieuwe vestiging Verder lezen
Appartement: spaart de VvE wel genoeg Verder lezen
Persbericht CFD: beveiligingslek op website Erica Verdegaal Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Pensioenverdeling na scheiding ook automatisch bij samenlevingscontract Verder lezen
Duurzaam leven en wonen Verder lezen
SEH campagne LevenWonen Verder lezen
FFP: laat financiële gezondheid het belangrijkste goede voornemen zijn Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Ik wens u Verder lezen
Hypotheekadviseur moet beducht zijn voor fiscale gevolgen nieuw huwelijksvermogensrecht Verder lezen
Dagelijks geld opzijzetten als je miljonair wil zijn bij je pensioen, maakt dat ontzettend veel uit Verder lezen
RFEA: ‘Geef scheidingsadviseur exclusief loket bij geldverstrekker’ Verder lezen
Is overlijdensrisicoverzekering interessant voor mij Verder lezen
Review van Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Zorgen om aflossingsvrije hypotheek Verder lezen
Hypotheekrente 20 jaar vastzetten is ‘makkelijke keuze’ – als je liever voor 10 jaar vast kiest, zijn deze punten belangrijk Verder lezen
Scheidende partners moeten betaalbaarheid hypotheek tijdig checken Verder lezen
Trouwen met een ondernemer... Mind your step Verder lezen
Hypotheekshop verwacht meer individuele differentiatie in hypotheekrente Verder lezen
Aflossingsblij wekt verkeerde indruk Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Uit elkaar en een eigen huis Verder lezen
Kies niet zomaar een hypotheekadviseur: 5 zaken om op te letten Verder lezen
NHG-kostengrens in 2019 naar 290.000 euro Verder lezen
Met Duowonen verzilveren vanaf 57 jaar Verder lezen
Zo bent u goed voorbereid op een nieuwe crisis Verder lezen
Review Finance & More Heerhugowaard Advieskeuze Verder lezen
Nibud-vuistregels gezond financieel gedrag Verder lezen
Het echtscheidingsconvenant en de eigen woning Verder lezen
Keurslijf toezichthouder blokkeert innovatie Verder lezen
Hogere lening voor verduurzaming woning vaak geweigerd Verder lezen
Nieuwe website en social media Verder lezen
Advieskeuze review van Finance & More Heerhugowaard Verder lezen
Introductie 40-jarige ASR-hypotheek Verder lezen
Gepensioneerden kunnen hogere hypotheek krijgen Verder lezen
Gasloos wonen kost € 20.000, maar wie betaalt het Verder lezen
Risico-opslag vaker automatisch aangepast Verder lezen
Kadaster ziet vooral ouderen kopen Verder lezen
Vrijgezellen kopen onverzekerd een huis Verder lezen
Het prijskaartje van huren en leasen Verder lezen
Huizenkoper bij bank duizenden euro's duurder uit dan bij onafhankelijk adviseur Verder lezen
‘ Schijnconstructie’ om ex hak te zetten kost man zijn huis Verder lezen
Woningverhuur-hypotheek Verder lezen
Geld van pa en ma onmisbaar voor starter Verder lezen
Samenwoners maken geen afspraken waardoor ze (later) financiële risico's lopen Verder lezen
Elke mediator zou financieel adviseur moeten zijn Verder lezen
Hoe Duokoop de starter op weg kan helpen: 'Wel de stenen, niet de grond' Verder lezen
Kamervragen over problemen met aflossingsvrije hypotheken ouderen Verder lezen
Omdat het om meer dan geld gaat Verder lezen
Hypotheekadviseur kijkt te weinig naar financiële toekomst klant Verder lezen
Valentijnsdag: ga jij trouwen of samenwonen Verder lezen
Huizenbezitter investeert in duurzaam wonen Verder lezen
Koppels kiezen weer vaker voor scheiding Verder lezen
Oudere met aflossingsvrije hypotheek de pineut Verder lezen
Gemiddelde huizenprijs zoekt NHG-grens op Verder lezen
Hogere hypotheek voor tweeverdieners: wat brengt 2018 ons nog meer Verder lezen
Duokoop creëert nieuwe categorie erfpacht Verder lezen
Wij wensen u prettige kerstdagen en een (financieel) positief & gezond nieuwjaar Verder lezen
Nieuw huwelijksrecht geeft problemen bij hypotheek Verder lezen
Jonge ouders worden van de woningmarkt geduwd Verder lezen
De echtscheidingsadviseur brengt samenhang in financieel advies Verder lezen
Financiële EchtscheidingScan RFEA Verder lezen
Nibud: hogere leencapaciteit in 2018 door loonstijging Verder lezen
VvE moet jaarlijks verplicht 0,5% reserveren Verder lezen
Hypotheekshop vindt oplossing voor starters in Nibud-norm Verder lezen
Trouwen of samenwonen Denk na over scheiden en doodgaan Verder lezen
Bijna helft Nederlanders vindt financieel adviseur te duur Verder lezen
Perspectief verklaring marktstandaard voor hypotheek flexwerkers Verder lezen
Zaanstad sluit aan bij Fonds Duurzaam Funderingsherstel Verder lezen
Advies noodzakelijk bij aankoop appartement Verder lezen
Rekentool pakt slecht uit voor 55-plusser Verder lezen
Heb je nog wel een hypotheekadviseur nodig Verder lezen
Huizenkoper wantrouwt makelaar, hypotheekadviseur en bank Verder lezen
Banken in de piepzak over klanten met aflossingsvrije hypotheek Verder lezen

Mail mij, mocht je toch nog wat vragen hebben

karin@financeenmore-hhw.nl Mail ons!

Wij scoren een 10 uit 10 berekend
uit 32 reviews van klanten !

© 2024 - Finance & More