Huizenkoper wantrouwt makelaar, hypotheekadviseur en bank

28 juli 2017 - Huizenbezitters en -kopers hebben bar weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat blijkt uit een onderzoek dat Vereniging Eigen Huis (VEH) heeft laten doen onder een representatieve groep Nederlanders.

Karin Kuiken: "In het onderzoek zijn geen vragen gesteld over prijs, kwaliteit of andere aspecten van de dienstverlening". Kwaliteit en andere aspecten van de dienstverlening zijn nu juist de toegevoegde waarde van de financieel adviseur, de prijs is van minder belang. De financiering van een woning is maatwerk, een brood kopen kan iedereen zelf. Voor de juridische aspecten en de valkuilen van een hypothecaire financiering heb je toch echt een specialist nodig.

Makelaars het slechtst beoordeeld

Maar 6 tot 8 procent van de ondervraagden heeft vertrouwen in de groepen professionals die ze tegenkomen bij het kopen of hebben van een eigen huis. Makelaars komen er het slechtst vanaf: het consumentenvertrouwen in die beroepsgroep is 5 punten gedaald ten opzichte van 2013.

Ter vergelijking: in verpleegkundigen heeft 85 procent vertrouwen, in huisartsen 77 procent, in politieagenten 51 procent. Politici staan er niet best op: zij genieten het vertrouwen van 10 procent van de Nederlanders en worden daarmee ruim ingehaald door onder meer journalisten, tuinmannen en cv-monteurs.

Bron Kassa Vara, lees verder
Bron Vereniging Eigen Huis, lees verder

Geplaatst op: 31 juli 2017

Terug naar blog

© 2024 - Finance & More