Perspectief verklaring marktstandaard voor hypotheek flexwerkers

 12 september 2017 - De perspectiefverklaring wordt dé marktstandaard voor het aanvragen van een hypotheek voor flexwerkers. Zij kunnen deze verklaring aanvragen bij het uitzendbureau als zij daar minimaal een jaar werken. Het uitzendbureau moet gecertificeerd zijn door de Stichting Perspectiefverklaring. De in het Register opgenomen uitzendondernemingen zijn gerechtigd om een perspectiefverklaring af te geven.

Karin Kuiken: "Werk je al minimaal één jaar via een uitzendbureau welke is gecertificeerd door- en staat ingeschreven in het register van de Stichting Perspectiefverklaring? Dan zijn er nu meer mogelijkheden om een huis te kopen. Neem contact op!"

De perspectiefverklaring is voor flexwerkers met in principe voldoende perspectief op de arbeidsmarkt een mogelijkheid om een huis te kopen. De perspectiefverklaring kijkt naar de toekomstige mogelijkheden van de flexkracht om een inkomen te vergaren. De verklaring is gebaseerd op een (data)analyse van de arbeidsmarktpositie van de aanvrager. Daarnaast hechten geldverstrekkers ook belang aan het eigen oordeel van uitzendbureaus over de (toekomstige) inzetbaarheid van de uitzendkracht. Daartoe behoort onder andere een kritische blik op het cv, werkervaring, referenties, eerdere beoordelingen en persoonlijke gesprekken. Uitzendkrachten moeten minimaal een jaar via één en hetzelfde uitzendbureau aan het werk zijn om een beroep te kunnen doen op de perspectiefverklaring. 

De perspectiefverklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers (ABN AMRO, Aegon, BLG Wonen, Florius, ING, Obvion, Rabobank, RegioBank, SNS en Delta Lloyd) geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een NHG. Per 1 juli 2017 is het ook mogelijk voor andere hypotheekverstrekkers om toe te treden.

Bron NHG, lees

Geplaatst op: 27 september 2017

Terug naar blog

© 2021 - Finance & More Heerhugowaard