ASR introduceert Levensrente hypotheek


28 oktober 2020 - ASR gaat vanaf november een aflossingsvrije hypotheek aanbieden met een levenslange rente van momenteel 1,75% en dus levenslang vaste lage maandlasten. De Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die hun AOW-leeftijd bereikt hebben en de eventuele overwaarde van hun huis willen opnemen. De geldverstrekker introduceerde de Levensrente hypotheek tijdens het hypotheekevent HypoVak.

Karin Kuiken: "Gelukkig ontwikkelt de markt voor hypotheekproducten zich steeds verder. ASR heeft de Levensrente hypotheek geïntroduceerd. Wéér een nieuwe kans voor het groeiende marktsegment senioren onder ons. Indirect zou dit de doorstroming van de woningmarkt kunnen bevorderen wat weer gunstig is voor starters."


Herbert Meinders, ketenmanager hypotheken bij ASR: "De Levensrente hypotheek is bedoeld voor klanten die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Deze hypotheek biedt klanten de mogelijkheid om de eventuele overwaarde van hun woning op te nemen tot maximaal 50% van de woningwaarde, waarbij de rente levenslang vast staat.”

Aflossingsvrij
Bij de Levensrente hypotheek betaalt de klant elke maand alleen rente over de lening. Bij de introductie is die rente slechts 1,75%. Deze lage rente staat levenslang vast zolang de klant in de woning woont. Meinders: "Doordat er niet wordt afgelost, blijft de hypotheekschuld gelijk en zijn de maandlasten lager dan bij een hypotheekvorm waarbij wel maandelijks wordt afgelost. Bij deze hypotheek wordt geen annuïtaire toets gedaan, maar wordt er gerekend met wat de klant daadwerkelijk gaat betalen. Oftewel, er wordt voor deze hypotheek getoetst op de werkelijke maandlasten. Omdat bij een aflossingsvrije hypotheek de maandlasten lager zijn dan bij een annuïteitenhypotheek, kunnen ook klanten met alleen een AOW of een klein pensioen een aanzienlijk bedrag aan overwaarde van hun woning opnemen.”

Waarde uit woning
Meinders: "Wij zien een stijgende behoefte bij sommige AOW’ers om waarde uit hun woning te onttrekken. Dit betreft vaak mensen die weinig geld hebben waar ze direct over kunnen beschikken. Zij wonen doorgaans al langer in dezelfde woning en bezitten een eigen huis met flinke overwaarde. ASR wil met dit product een simpele, transparante en eerlijke oplossing bieden aan deze doelgroep, om eventuele overwaarde uit hun huis te kunnen onttrekken.”

Bron InFinance, lees

Geplaatst op: 29 oktober 2020

Terug naar blog

© 2021 - Finance & More Heerhugowaard