Deskundige vinger aan de financiële pols


19 november 2019 - Waarom kies je voor een Erkend Financieel Adviseur?

Karin Kuiken: "Bij de grootste uitgave van je leven ga je niet over één nacht ijs. Die bespreekt je met een specialist: de Erkend Financieel Adviseur (EFA). Hij helpt je niet alleen om je nieuwe huis te financieren, maar geeft je in elke levensfase inzicht in de financiële mogelijkheden en helpt je bijsturen. Bijvoorbeeld als je je hypotheek wilt oversluiten of als je terugvalt in inkomen. Je EFA is gebonden aan strenge regels en zijn kennis is altijd up-to-date. Hij is onafhankelijk en stelt je belangen en wensen altijd voorop."     


Redenen om te kiezen voor een Erkend Financieel Adviseur (EFA):

 • Gespecialiseerd in de financiering en betaalbaarheid van je woning... Je EFA helpt om je nieuwe huis te financieren. Hij of zij is gespecialiseerd in hypotheken en is uitstekend op de hoogte van alle wet- en regelgeving en de mogelijkheden die deze biedt.
 • Kijkt verder dan je hypotheek... Je EFA staat voor je klaar in elke levensfase. Ook als je bijvoorbeeld de hypotheek wilt oversluiten of als je terugvalt in inkomen.
 • Bewezen deskundig en altijd up-to-date... 'Erkend Financieel Adviseur' is een keurmerk. Om dit te houden moet je adviseur:
  - zich aan strenge regels houden.
  - wettelijk verplichte diploma’s hebben.
  - zich continu bij laten scholen.
 • Integer en persoonlijk financieel advies... Het gaat je EFA niet om de verkoop van een financieel product, maar om jouw wensen en belangen.
 • Creëert overzicht in je financiële mogelijkheden... Je EFA helpt je om je financiële situatie in kaart te brengen. Hij zorgt voor overzicht en inzicht om zodoende je de juiste financiële keuzes te kunnen laten maken.
 • Eerlijk over kosten... Je EFA maakt vooraf precies duidelijk op welke kosten je moet rekenen. Een oriënterend gesprek is doorgaans gratis en verplicht je tot niets.
 • Je weet precies wat je kunt verwachten... Je krijgt vooraf een dienstverleningsdocument waarin precies staat wat je adviseur voor je gaat doen.
 • Vinger aan de pols... Je situatie, wensen en voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Je EFA helpt je bijsturen.
 • Houdt zich aan de beroepscode voor Erkend Financieel Adviseurs... Je EFA heeft een beroepscode. Dit betekent onder meer dat hij altijd juiste en volledige informatie geeft en dat hij je gegevens geheim houdt.

  Daarom kiest je voor een Erkend Financieel Adviseur!

Geplaatst op: 19 november 2019

Terug naar blog

© 2021 - Finance & More Heerhugowaard